• Zafira i Astra GTC dobili pet zvezdica

   • 26. Oktobar 2011.

  • Pet Euro NCAP zvezdica za Opel Zafiru Tourer i Astru GTC

   Novi "Opelovi" modeli ponovo dobijaju najviše ocene od nezavisnih potrošačkih organizacija Euro-NCAP (Evropski program ocene novih automobila). 

   Stručnjaci za testove sudara dodelili su pet zvezdica za bezbednost i sprečavaje nezgoda i Opel Astri GTC i Zafiri Tourer.

   “Tema bezbednosti putnika je uvek bila visoko postavljena na skali Opelovih vrednosti,” kaže Rita Forst, potpredsednik ogranka GME Engineering. "Ponosni smo na rezultate poslednjih testova na kojima smo dobili pet zvezdica i veoma nam je drago što smo ne samo ispunili bezbednosne standarde sa modelima Zafira Tourer i Astra GTC, već i što smo ih prevazišli”. 

   U svim ispitanim kategorijama (bezbednost odraslih putnika i dece, kao i bezbednost pešaka i sistemi podrške vozaču) oba vozila postigla su izvanredne rezultate. NCAP najava stiže gotovo dva meseca nakon što je Opel Ampera elektromobil dobio pet Euro-NCAP zvezdica.

   Euro-NCAP konzorcijum  sa sedištem u Briselu, uključuje predstavnike ministarstava saobraćaja EU, kuća za osiguranje automobila i potrošačkih grupa za lobiranje. Njegovi strogi standardi za testiranje viši su od minimuma koji nalažu zakoni EU. Iz tog razloga, oni se smatraju za mađunarodne standarde.


  •