• Motorno ulje za gradsku vožnju

   • 30. Mart 2011.

  • Na sajmu predstavljeno specijalno motorno ulje namenjeno gradskoj vožnji, koje proizvodi Optima Modriča

   Rafinerija ulja Modriča i Nestro grupa predstavile su danas na 49. Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu novo specijalno motorno ulje  OPTIMA HC City, prvenstveno namenjeno održavanju automobila koji se najviše koriste u gradskoj vožnji. 

   Ovo motorno ulje obezbeđuje vrhunsku zaštitu jer sprečava stvaranje hladnih taloga u karteru motora.

   Predstavljanje novog proizvoda na Sajmu automobila ujedno je bila prilika da predstavnici Nestro grupe i Rafinerije ulja Modriča najave svoj povratak na srpsko tržište i predstave svoje poslovne planove.

   „Optima Modriča motorna ulja su proizvodi koje vozači u Srbiji izuzetno cene i mi želimo da njihovo poverenje opravdamo i ovog puta. Zato smo, specijalno za Beogradski sajama automobila, pripremili novi proizvod koji će maksimalno olakšati održavanje automobila u gradskoj vožnji. 

   Ovo je, ujedno, i znak da se Rafinerija ulja Modriča vraća na srpsko tržište koje je za nas oduvek imalo poseban značaj“, istakao je Mrđan Žugić, direktor Optima Modriča d.o.o. Beograd.

   Motorno ulje OPTIMA HC City je rezultat dvogodišnjeg istraživanja tehnologa Rafinerije ulja Modriča koje je sprovedeno na različitim tipovima automobila koji se, prvenstveno, koriste u gradskim uslovima vožnje. 

   Reč je o ulju viskozitetne gradacije SAE 10W-40 koje je namenjeno svim tipovima motora za koje proizvođači automobila propisuju sledeće nivoe kvaliteta: ACEA A3/B4-08, API SL/CF, MB 229.1, VW 501 01, VW 505 00.  

   Kako se moglo čuti od tehnologa na štandu Nestro Grupe i Rafinerije ulja Modriča na Beogradskom sajmu automobila, OPTIMA HC City ulje je formirano od vlastitih hidrokrekovanih baznih ulja i aditiva poslednje generacije. 

   Mrđan Žugić, direktor Optima Modriča d.o.o. Beograd je, u razgovoru sa novinarima, istakao da je jedan od najznačajnijih ciljeva Optima Modriče i Nestro grupe u narednom periodu, upoznavanje
   srpskog tržišta sa svim proizvodima ove rafinerije, ali i širenje i unapređivanje postojećeg portfolia proizvoda.


  •