• Karting kup za amatere 2010

   • 28. Maj 2010.

  • Karting Kup za Amatere, koji se već treći put dešava pod pokroviteljstvom Sportskog auto moto saveza Beograda, biće održan poslednjeg vikenda maja


   Karting Kup za Amatere, koji se već treći put dešava pod pokroviteljstvom Sportskog auto moto saveza Beograda, a u organizaciji AMSK "Retro", ASK Plumrace i web portala AutoMototrke.net, biće održan poslednjeg vikenda maja meseca.

   Najpre će se u subotu 29.5, u preiodu od 9-11h na Autokomerc karting centru održati kvalifikacione trke, gde će se tražiti poslednji učesnici završnog dela takmičenja. Kandidati koji postignu najbolja vremena, pridružiće se takmičarima koji su obezbedili dirktno učešće svojim dosadašnjim plasmanima u okviru šampionata  Karting Amaterske Lige Beograda.

   Finalni deo, u kome će se za titulu najboljeg boriti 30 takmičara, podeljenih u 2 klase (do 85kg i preko 85kg), biće održan na kartodromu na Adi Huji u nedelju 30.5, sa startom u 16h. Finalna trka, nakon koje ćemo znati ime ovogodišnjeg pobednika, očekuje se oko 18h.

   Takmičenje je otvorenog tipa, što znači da se mogu oprobati svi zainteresovani, bez obzira na pol, godine i umeće u vožnji kartinga, ali uz ispunjenje 2 uslova: Da se kandidat nije takmičio u poslednje 2 sezone u bilo kom vidu karting takmičenja koje iziskuje takmičarsku licencu, odnosno da nije aktivni profesionalni takmičar ; Da svojim fizičkim predispozicijama može odgovoriti uslovima bezbedne vožnje kartinga.

   Sva takmičenja karting amatera se organizuju na tzv. rental kartinzima; tako da su vozila kao i zaštitna oprema bezbeđeni na stazi, a takmičari mogu koristiti svoju opremu ukoliko je poseduju.

   Rok za prijave učesnika je kraj kvalifikacija 29.maja, nakon čega će biti objavljen definitivan spisak učesnika ovogodišnjeg kupa.

   Ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni, takmičenje će biti odloženo za 7 dana.

   Više informacija o takmičenju može se naći na web sajtu Karting Amaterske Lige, na adresi www.karting-amateri.com.


  •