• KAL - Sezona je i zvanično otvorena !

   • 29. Mart 2010.

  • Revijalnim takmičenjem Trka Aktuelnih Šampiona Karting Amaterske Lige Beograda, pod pokroviteljstvom Sportskog auto moto saveza Beograda, a u organizaciji Kopi Centra "TAŠ", otvorena je sezona za karting amatere

   Ovogodišnji šampion šampiona je Marko Mitrović (24), koji je u bukvalnom smislu iskoristio sve greške svojih rivala na stazi i ubedljivo trijumfovao. 

   Trku je otvorio Šolić odličnim startom. Međutim, vlažna staza, pesak koji je vetar nanosio na stazu i Sunce koje se spustilo na horizontu, kartodrom na Adi Huji pretvorili su u abijent koji je podsećao upravo na uslove koje su vozači Formule 1 imali na poslednje održanoj trci u Melburnu. 

   Šolić, već u drugom krugu, prebrzo ulazi u jednu od krivina i izleće sa staze, što koristi Prokić i sa drugog mesta prelazi na prvo. No, ni on nije zadugo zadržao vodeću poziciju, pošto se greškom na kočenju okreće na stazi i pada na pretposlednje mesto. Sva ta dešavanj koristi Marko Mitrović, koji vrlo pametnom vožnjom vodi preostalih 8 krugova trke i sigurno pobeđuje. 

   Tokom trke žestoke borbe na stazi za drugo mesto su vodili Milan Markov i Nebojša Prokić koji je uspeo da se popne na treću poziciju pretekavši Mariju Mitović. Do kraja trke tu borbu koristi Marko Šolić koji obilazi Prokića, a zatim i Markova, što Markovu remeti koncentraciju i njegovu veoma defanzivnu vožnju tokom cele trke. 

   I Prokić to koristi i prelazi na treće mesto, Markov pada na četvrto, a za Mariju Mitrović ne ostaje vremena da popravi svoju petu poziciju.

   Konačni plasmani:

   1. Marko Mitrović, 2. Marko Šolić,  3. Nebojša Prokić, 4. Milan Markov, 5. Marija Mitrović, 6.  Luka Pavlićević (nije startovao)

   Naredno okupljanje karting amatera zakazano je već za sedam dana, ponedeljak 5. april na istom kartodromu, kada će biti održana prva ovosezonska trka Šampionata Karting Amaterske Lige. Organizatori podsećaju da se svi zainteresovani mogu prijaviti u bilo kom trenutku tokom sezone i uzeti učešće već od prvog narednog dana. Više informacija na web sajtu KALa www.karting-amateri.com .


  •