• Koncept najavljuje novi Legacy

   • 08. Novembar 2011.

  • Subaru će iskoristiti predstojeći salon automobila u Tokiju da predstavi koncept koji ima zadatak da najavi Legacy nove generacije

   Advanced Touring Concept – kako prevesti ovo na srpski? Bukvalno i rogobatno rečeno, reč je o „naprednom konceptu karavana“, mada „touring“ ne znači konkretno karavan.

   U svakom slučaju, reč je o karavanu izrazito sportskih linija, agresivnog dizajna i napredne tehnologije. Velika maska hladnjaka je u skladu sa aktuelnim trendom. U enterijeru, naravno, nalazimo obilje visokotehnoloških „igračaka“, koje nećemo navoditi, obzirom da je reč samo o konceptu.

   Tu su i obavezne futurističke „kadice“, tj. izrazito tanka sportska sedišta, neobična rešenja na prednjoj konzoli i centralna konzola koja se proteže čitavim vozilom. Na upravljaču se nalazi veliki displej, preko kojeg može da se prati sistem za satelitsku navigaciju, da se pristupa Internetu i slično.

   Najveća novost se nalazi ispod haube – bokser motor od 1,6 litara sa turbo punjačem i direktnim ubrizgavanjem goriva. Ovaj agregat naći će se uskoro i u serijskim vozilima.


  •