• Phaeton uzvraća udarac

   • 27. Septembar 2011.

  • Novi VW Phaeton stiže 2015. godine

   Za razliku od svog imenjaka iz grčke mitologije, VW Phaeton nikada nije uzleteo, uprkos marketinškim naporima u epskim razmerama. Jednostavno, vozači iz njegove ciljne grupe su i dalje radije kupovali Audi A8, BMW serije 7 ili Mercedes S klase.

   U ovom svetu prestiž znači gotovo sve, pošto se udobnost, kvalitet materijala i performanse podrazumevaju. Suviše konzervativan dizajn i „sterilno“ upravljanje nisu pomogli. Phaeton ima čak i vrlo atraktivne, gotovo egzotične motore, kao što su W12 benzinac i V10 dizelaš.

   Zbog veoma slabe prodaje, moglo se očekivati da od naslednika nema ništa. Međutim, izgleda da su Nemci odlučili da se ne predaju. Novi Phaeton će najverovatnije krenuti u prodaju 2015. godine.

   Koncept verzija je trebalo da bude predstavljena na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurut, ali će premijera ipak odložena. Naziv koncepta je najverovatnije Concept D.

   Postoji mogućnost da novi Phaeton dobije i kupe verziju, nalik na Audi A7. U oba slučaja, biće baziran na „Audijevoj“ modularnoj platformi i izrađen gotovo u potpunosti od aluminijuma.

   Nadamo se da VW neće ponoviti iste greške kao kod aktuelne generacije...


  •