• Brabus na struju

   • 13. Septembar 2011.

  • Brabus High Performance 4WD Full Electric imaće premijeru na salonu u Frankfurtu

   Kada nekome AMG Mercedes nije dovoljno atraktivan, brz ili jedinstven, uvek može da kupi Brabus, ukoliko ima dovoljno novca, naravno.

   U tom slučaju, uništiće svoj „ekološki ugled“ pred komšijama ispred čijih kuća su parkirani hibridi kao što su Toyota Prius ili Honda Insight. Da, ovo je sarkazam...

   Ipak, Brabus je odlučio da se pridruži „električnom pokretu“ i da ponudi kupcima automobil kojeg pokreću elektromotori.

   Koncept, nazvan „Brabus High Performance 4WD Full Electric“ (lako pamtljivo ime, zar ne?), biće predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu, a baziran je na „Mercedesovoj“ E klasi.

   Pokreću ga četiri elektromotora smeštena u same točkove, ukupne snage oko 435 KS i maksimalnog obrtnog momenta od čak 3.200 Nm. Svaki elektromotor ima 109 KS i 800 Nm.

   U stanju je da do 100 km/h ubrza za 6,9 sekundi. Iskreno, očekivali smo bolje performanse. Međutim, zato ima autonomiju od 350 kilometara, zahvaljujući relativno velikim litijum-jonskim baterijama od 57 kWh.

   U „Brabusu“ kažu da će u slobodnu prodaju pustiti jednu seriju, ali za sada se ne zna o koliko komada je reč, kada će se to desiti, niti koliko će koštati.


  •