• Konačno je pokazao lice!

   • 09. Septembar 2011.

  • Maserati SUV: Procurele zvanične fotografije novog italijanskog SUV-a, za sada samo u koncept verziji

   Odavno znamo da je Maserati odlučio da uđe u SUV segment, kao i da će, umesto da iz temelja razvija nov model, iskoristiti Jeep Grand Cherokee kao osnovu.

   Tim povodom su se javile brojne nedoumice po pitanju izbora pogona, pošto su se mnogi ljubitelji slavne italijanske marke uplašili da će novitet koristiti američke V8 motore, pa čak i dizel od 3,0 litra.

   Prema do sada dostupnim informacijama, to se neće desiti, već će Maserati SUV pokretati 4,7-litarski V8, poznat iz ostalih modela ovog proizvođača.

   Koncept verzija će biti predstavljena za nekoliko dana na sajmu automobila u Frankfurtu, a nekako su uspele da procure fotografije.

   Prednji kraj je karakteristično „Maseratijevski“, dok s boka podseća na BMW X6. Uprkos velikom klirensu, genima „Grend Čirokija“, snažnom motoru i pogonu na svim točkovima, biće to urbani SUV, namenjen sportskoj vožnji, kojem neće prijati da vuče nečiji čamac ili da se po brdima, kroz žbunje i sneg probija do nečije vikendice.

   Proizvodnja bi trebalo da počne u sledećih 12 do 18 meseci, u „Krajslerovoj“ fabrici u blizini Detroita, u državi Mičigen.


  •