• Galibier na ledu?

   • 07. Septembar 2011.

  • Bugatti usporio razvoj modela Galibier zbog toga što nije dovoljno iznad ostalih

   Kada prosečna osoba pogleda u Bugatti 16C Galibier, sa svojih 800 KS i cenom od skoro dva miliona evra, može da pomisli samo jedno: „Kakvo suludo rasipanje novca, vremena i truda...“.

   Ljubitelji marke Bugatti pomisliće verovatno da je ovo najsavršeniji automobil na svetu.

   Šef ovog proizvođača, Wolfgang Durheimer, međutim, smatra da Galibier nije dovoljno impresivan. Prema nezvaničnim izvorima (Inside Line), uprkos tome što i dalje tvrdi da je reč o najekskluzivnijem, najelegantnijem i najmoćnijem automobilu sa četvora vrata na svetu, Durgheimer misli da mu nešto nedostaje.

   Problem je u tome što on želi da Galibier toliko nadmaši konkurenciju, da se pitanje najboljeg automobila na svetu uopšte ne postavlja. Jednostavno, trebalo bi da bude gotovo neukusno porediti novi Bugatti sa sportskim limuzinama iz kuća Bentley (Flying Spur Speed), Porsche (Panamera) ili Aston Martin (Rapide), kojima bi neki bezobrazni tjuner pojačao motor na 800-900 konjskih snaga.

   Galibier bi trebalo da ima W16 motor od 8,0 litara i oko 800 KS, ali izgleda da će se sada ići na veću snagu.

   Durheimer takođe nije zadovoljan ni ponudom prostora i luksuza u zadnjem delu automobila. Stoga su inženjeri, uprkos ranijim najavama da je Galibier spreman za prodaju, dobili nalog da ga dodatno unaprede i učine zaista najboljim na svetu.


  •