• Koncept Audi A2

   • 07. Septembar 2011.

  • Audi će na salonu automobila u Frankfurtu predstaviti novi koncept malog gradskog vozila

   Audi retko greši. Njegovi automobili se smatraju statusnim simbolima, lako se prodaju kao polovnjaci, odlično drže cenu, ali se i vrlo često kradu.

   Međutim, model A2, iako je tehnološki bio veoma napredan, nije ni približno ostvario najuzdržanije planove po pitanju prodaje. Stoga je odlučeno da se ugasi, tj. da se odustane od naslednika.

   Sada, nakon šest godina pauze, izgleda da će Nemci ipak početi da proizvode drugu generaciju, koja bi trebalo da se smesti između modela A1 i A3.

   Audi je objavio zvanične slike koncepta A2, koji će biti predstavljen na salonu u Frankfurtu. Dugačak je 380 cm, širok 169 cm i visok 149 cm.

   Naravno, kakav bi to koncept bio da nema električni, hibridni ili pogon na gorivne ćelije. Ovaj A2 pokreće elektromotor sa 116 KS i 270 Nm, koji je u stanju da obezbedi ubrzanje do 100 km/h za 9,3 sekunde. Maksimalna brzina mu je elektronski ograničena i iznosi 150 km/h.

   Sa jednim punjenjem baterija može da pređe oko 200 kilometara, pri čemu je za potpuno punjenje potrebno oko četiri sata.

   Kao kontrast beloj boji karoserije, na pritisak dugmeta tamni stakleni krov se pretvara u providnu površinu.

   Pod u A2 konceptu je potpuno ravan, a svako od zasebnih četiri sedišta ima ispod i mesta za odlaganje sitnica. U prtljažniku ima prostora za bicikl (potrebno je skinuti prednji točak).

   Serijska proizvodnja modela A2, ukoliko dobije zeleno svetlo, počeće tek za nekoliko godina.


  •