• Brabus tjuning/stajling za SLK

   • 05. Avgust 2011.

  • Brabus predstavio pakete za Mercedes SLK – tu su i „šminka" i povećanje snage

   Brabus je predstavio tjuning/stajling program za redizajnirani Mercedes SLK, kako bi budući vlasnici mogli da personalizuju svog ljubimca, ali i da više uživaju u vožnji.

   Na primer, mogu da montiraju prednji i zadnji spojler, da ugradnjom novih opruga spuste automobil za 30 mm, zamene fabričke felne „Brabusovim“ dimenzija od 17 do 20 inča, dodaju zadnji difuzor, zamene izduvni sistem...

   Kada je u pitanju unapređenje performansi, Brabus za četvorocilindarske motore nudi ECO PowerXtra CGI kontrolne module, posebno prilagođene svakoj verziji motora, koji mogu da se ugrade u ovlašćenim „Mercedesovim“ servisima za manje od jednog sata – dakle, njihovom ugradnjom se ne gubi garancija.

   SLK 200 BlueEFFICIENCY sa ovim modulom može da razvije 209 KS i 280 Nm (povećanje od 26 KS i 30 Nm), SLK 250 BlueEFFICIENCY 230 KS (povećanje od 26 KS) ili 240 KS ugradnjom novog interkulera i „vejstgejt“ ventila (povećanje od 36 KS).  SLK 250 BlueEFFICIENCY sa 240 KS u stanju je da ubrza do 100 km/h za 6,2 sekunde.

   Činjenica da Mercedes zvanično prihvata „Brabusov“ tjuning bez ukidanja garancije govori o kvalitetu rada inženjera ove tjunerske kuće. Na primer, kako bi se sačuvao motor, modul za povećanje snage i obrtnog momenta aktiviraće se tek kada budu ispunjeni svi parametri, kao što su postizanje određene temperature rashladne tečnosti ili ulja.


  •