• Hennessey V1000 CTS-V Coupe sa 1.000 KS!

   • 27. Jul 2011.

  • Sledeće godine u prodaju kreće Cadillac CTS-V Coupe sređen u tjunerskoj kući Hennessey

   Cadillac CTS-V Coupe je već veoma poštovan sportski automobil, ali za Džona Henesija, vlasnika tjunerske kuće Hennessey, on predstavlja samo osnovu za dalju nadgradnju.

   U ovom slučaju, od „Kadilaka“ je nastala njegova kreacija nazvana Hennessey V1000 CTS-V Coupe, sa čitavih 1.000 konjskih snaga pri 6,400 o/min i 1.288 Nm obrtnog momenta.

   Ovaj automobil će biti proizveden u limitiranoj seriji od samo 12 primeraka, te će samo retki srećnici imait mogućnost da uživaju u njegovim performansama.

   U stanju je da ubrza iz mesta do 100 km/h za 3,5 sekundi, da pređe četvrt milje za 10,6 sekundi i da nastavi sve do 370 km/h.

   Da bi se postigla ovolika snaga i da se 6,2-litarski motor (serijski 550 KS) ne bi raspao, bilo je neophodno da se, između ostalog, zamene turbo punjači, klipovi, klipnjače, glave motora, bregaste osovine, kolenasto vratilo, gotovo čitav sistem za dopremanje i ubrizgavanje goriva, izduvni sistem, termostat...

   Naravno, automatski menjač je takođe morao da prođe tretman, kako ga ne bi uništio ogroman obrtni moment, a biće dostupan i sa manuelnim menjačem.

   Ugrađenje su i Brembo kočnice sa keramičkim diskovima, kao i točkovi od 20 inča sa pneumaticima dimenzija 275/30YR20 napred i 345/30YR/20 pozadi.

   Kozmetičke i aerodinamičke izmene podrazumevaju novi spojlere, difuzore, pragove, krila, haubu, razne kožne dodatke u kabini...

   Cena još uvek nije saopštena, ali sigurno je da će biti u rangu super-automobila.


  •