• Punto Classic - uslovi kupovine

   • 06. Jul 2011.

  • Finansiranje učešća putem dinarskog kredita

   Delta Automoto u saradnji sa "Credit Agricole" (CA) bankom, kupcima nudi mogućnost da putem dinarskog gotovinskog kredita finansiraju učešće od 30 odsto za kupovinu Punto Classic automobila i ostalih automobila iz game FIAT game.
   Na taj način kupci modela Punto Classic od 01. jula mogu da podnose zahtev za dinarski neindeksirani kredit za finansiranje obaveznog učešća od 30 odsto, ukoliko sami nisu u mogućnosti da ga obezbede, a kreditno su sposobni.

   Menadžer prodaje i marketinga FAS Alfredo Pastore izjavio da novi finansijski paketi koje je kompanija obezbedila u saradnji sa partnerima, omogućavaju građanima da i ubuduće kupuju vozila po najpovoljnijim uslovima.

   To takođe podrazumeva program "staro za novo" kao i kamatnu stopu od približno četiri odsto.

   "To konkretno znači da će obavezno učešće od 30 odsto za kupovinu na kredit, uz nove uslove finansiranja, imati minimalan, ako ne i nepostojeći finansijski uticaj na potencijalne kupce kako 'Punto klasika', tako i ostalih vozila iz naše game", objasnio je Pastore.

   Iz "CA" poručuju da banka na taj način podržava domaću industriju i prodaju automobila proizvedenih u Srbiji, sa jedne strane bitno smanjujući rizik, kako za klijenta tako i za banku i smanjivanjem kursnog rizika, sa druge strane.

   Tako, na primer, osnovni model Punto Classic autonmobila košta 6.199 evra i shodno novim merama, klijent mora da obezbedi učešće od 1.860 evra.

   Ukoliko klijent nije u mogućnosti sam da obezbedi ovaj iznos, može aplicirati za dinarski gotovinski kredit u "CA" uz kamatnu stopu od samo 15,95 odsto i na taj način obezbediti auto koji želi.

   U konkretnom primeru mesečna rata po subvencionisanom kreditu bi, uz kamatnu stopu od 4,05 odsto, koliko iznosi u "CA" banci, bila 59,41 evro, uz period otplate od 84 meseca.

   Rata za gotovinski kredit kojim bi se finansiralo učešće iznosila bi 4.563,00 dinara uz period otplate od 60 meseci", objašnjavaju u "CA" banci.

   Novim merama Narodne banke Srbije (NBS), uvedeno je učešće od 30 odsto za sve kredite u evrima, od kojih su izuzeti stambeni zajmovi, za koje je, međutim, povećano obavezno učešće sa 10 na 20 odsto.

   Za više informacija, posetite salon u Omladinskih brigada 33a, ili nas pozovite na 011 2010 968 i 2010 969.  


  •