• Beograd: Pauk dnevno odnese 30 kola

   • 24. Novembar 2011.
   • Izvor: www.novosti.rs

  • "Parking servis" nastavlja da uklanja vozila sa pešačkih prelaza, koji imaju prioritet u odnošenju

   Služba za odnošenje vozila "Parking servisa" uklanja automobile sa pešačkih prelaza po hitnom nalogu uz pomoć video-nadzora. U ovom preduzeću kažu da dnevno odnesu oko 30 vozila koja bahati vozači parkiraju na "zebri".

   Prema rečima Bobana Kovačevića, direktora "Parking servisa", u okviru akcije "Pešački je zakon", koju su pokrenuli grad Beograd i Ministarstvo unutrašnjih poslova, u narednom periodu njihove ekipe će, zajedno sa Saobraćajnom policijom, posebnu pažnju posvetiti čuvanju pešačkih prelaza od nepropisno parkiranih vozila.

   - Sistem "Pauk video-nadzor" čine auto-dizalice opremljene kamerama i računarima uz pomoć kojih kontrolori sa terena šalju snimke nepropisno parkiranih vozila u dispečerski centar "Parking servisa". Kada dežurni saobraćajci dobiju snimak nepropisno parkiranog vozila, preko dispečera izdaju nalog za uklanjanje najbližem "pauku" - objašnjava Kovačević. - Nalog za prenos vozila sa fotografijama saobraćajne situacije i tačnim vremenom opažanja predstavlja potpun dokaz o nepropisnom parkiranju na pešačkom prelazu.

   Kovačević dodaje da su prioritet u radu "Parking servisa", kada je u pitanju odnošenje nepropisno prarkiranih vozila, oduvek pešački prelazi.

   - Zato ćemo u okviru podrške akciji "Pešački je zakon" posebnu pažnju obratiti na oslobađanje ovih površina - istakao je naš sagovornik.

   U "Parking servisu" dodaju da, osim edukativne predstave o poznavanju saobraćajnih propisa, u kojoj se đaci druže sa maskotom Zebrankom Brinićem, od ove godine će dvadeset škola, koje se nalaze na najkritičnijim tačkama u Beogradu, dobiti adekvatnu dopunsku signalizaciju u okolini školskog dvorišta.

   Akcije
   Cilj akcije "Pešački je zakon" je da se vozačima skrene pažnja na poštovanje saobraćajnih propisa u blizini pešačkih prelaza, kako bi se poboljšala bezbednost pešaka. "Parking servis", pored ove akcije, već četiri godine spovodi akciju za bezbednost dece u saobraćaju "Đaci vas mole, usporite pored škole", u okviru koje svim đacima prvacima poklanja fluoroscentne prsluke.

   Izvor: www.novosti.rs


  •